02 Haziran 2007

Tonton Poğaçalar




Bugün sizlere Hatice hanımın tonton mu tonton poğaçalarını takdim ediyorum. Yumuşacık, puf puf poğaçalar sabah kahvaltılarında hem göze, hem de mideye hitap ediyorlar.
Ellerine sağlık Hatice'cim..


Malzemeler (2 tepsi için):

  1. 2.5 su bardağı ılık süt
  2. 1 su bardağı sıvı yağ
  3. 1/2 çay bardağı şeker
  4. 2 tatlı kaşığı tuz
  5. 1 paket yaş maya
  6. 2 yumurtanın akı içine, sarısı üstüne
  7. Aldığı kadar un

Malzemeleri sırasıyla hamur yoğurma kabına ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Mayalanması için 1 saat bekleyin. Mayalı hamurdan parçalar koparıp elinizde düzleştirerek istediğiniz içi (peynirli, kıymalı) koyayak ikiye kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizerek bir süre daha kabarması için fırında bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek orta hararetli fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsunnn...

4 yorum:

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Süper olmuş bu poğaçalar ellerine sağlık.
Sevgiler…

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
kekik dedi ki...

Teşekkürler "Tabakta"..Sıcacık poğaça gibisi var mı?? vz

Adsız dedi ki...

ellerinize saglik nefis gorunuyorlar.ben de ayni tarifi az once firina verdim.insallah sizinki gibi kabarik olur.bu konuda birsey sormak istyrm.pogacalar pistikten sonra firinda bekletilmesi mi gerekiyor yoksa cikarmamiz mi lazim kabarik kalmasi icin .simdiden tesekkurler:)