23 Haziran 2007

ÇAYELİNDEN ÖTEYİ...


Çayı dalında hiç görmeyince böyle oluyor işte:)

Ayder Yaylasının dumanlı dağları, kalmak lazım oralarda birkaç gün..

İyi çekememişim Teyzeyi, çok tatlıydı..

Karadeniz bir başka güzel... Geçen sene Temmuz sonu Rize civarında çektiğimiz fotoğraflar... Başka söze gerek var mı? O uçsuz bucaksız yeşil ve mavinin arasında, bir de o çirkin yapılaşma olmasaydı, ne güzel olurdu......

22 Haziran 2007

AZRA VE CAN


Demetciğiiiim.. Ne kadar tatlılar değil mi? Yıllar sonra da böyle el ele olurlar inşallah:)

02 Haziran 2007

FINDIKLI TOPKEK

Bu top kekler, oğluma sık sık yaptığım, hem pratik, hem lezzetli, hem de besleyici kekler. Bazen okula giderken de çantasına koyuveriyorum. İki dakkada hazırlanıp hemen pişiveriyorlar.

Malzemeler:
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
1/2 bardak süt
1 çay bardağı sıvı yağ (fındık yağı, mısırözü vb.)
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Limon kabuğu rendesi
1-2 avuç fındık
Tüm malzemeleri çırpma kabına ekleyip iyice çırpın. Muffin kalıbına kağıt kek kalıpları yerleştirip, birer kaşık kek hamurunu kalıplara dökün. Üzerlerine fındıkları bütün olarak saplayın. 180 derecede, önceden ısıtılmış fırında 20-30 dakikada (üzerleri altın rengi olana kadar) pişirin. Mmmm....Bir de tavşan kanı çay demleyin.. Afiyetle yiyin:)

Tonton Poğaçalar




Bugün sizlere Hatice hanımın tonton mu tonton poğaçalarını takdim ediyorum. Yumuşacık, puf puf poğaçalar sabah kahvaltılarında hem göze, hem de mideye hitap ediyorlar.
Ellerine sağlık Hatice'cim..


Malzemeler (2 tepsi için):

  1. 2.5 su bardağı ılık süt
  2. 1 su bardağı sıvı yağ
  3. 1/2 çay bardağı şeker
  4. 2 tatlı kaşığı tuz
  5. 1 paket yaş maya
  6. 2 yumurtanın akı içine, sarısı üstüne
  7. Aldığı kadar un

Malzemeleri sırasıyla hamur yoğurma kabına ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Mayalanması için 1 saat bekleyin. Mayalı hamurdan parçalar koparıp elinizde düzleştirerek istediğiniz içi (peynirli, kıymalı) koyayak ikiye kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizerek bir süre daha kabarması için fırında bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek orta hararetli fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsunnn...