02 Haziran 2007

FINDIKLI TOPKEK

Bu top kekler, oğluma sık sık yaptığım, hem pratik, hem lezzetli, hem de besleyici kekler. Bazen okula giderken de çantasına koyuveriyorum. İki dakkada hazırlanıp hemen pişiveriyorlar.

Malzemeler:
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
1/2 bardak süt
1 çay bardağı sıvı yağ (fındık yağı, mısırözü vb.)
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Limon kabuğu rendesi
1-2 avuç fındık
Tüm malzemeleri çırpma kabına ekleyip iyice çırpın. Muffin kalıbına kağıt kek kalıpları yerleştirip, birer kaşık kek hamurunu kalıplara dökün. Üzerlerine fındıkları bütün olarak saplayın. 180 derecede, önceden ısıtılmış fırında 20-30 dakikada (üzerleri altın rengi olana kadar) pişirin. Mmmm....Bir de tavşan kanı çay demleyin.. Afiyetle yiyin:)

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Yaşasın Kekik döndü.Kekler çok nefis görünüyor. Ellerinize sağlık.Ben de çocuklarıma yapacam.Anne

kekik dedi ki...

Merhabalar "Anne",

Hoşbulduk.. Çok pratik bir kek tarifi.. Acil durumlar için :) Sevgiler...

serinmavi dedi ki...

eline sağlık,çok leziz görünüyorlar...Selamlar...

kekik dedi ki...

Her zaman beklerim, sevgiyle kalin...

anne ve cocuk dedi ki...

benim kızım da 2001 doğumlu...güzel bir blog...

kekik dedi ki...

Hoşgeldiniz, sizin blogunuzu ziyaret ettim, çok beğendim. Bundan sonra da görüşelim:) Çok tatlı bir kızınız var. İlkokul 1 maratonunda başarılar ve sabır diliyorum!