07 Mart 2006

Ali Nazik





Patlıcan yemeklerini pek severim. Mevsimi olmasa da arada iyi oluyor. Ali nazik de hem pratik hem de lezzetli bir yemek. Patlıcanları közlemek yerine hazır konserve köz patlıcan da kullanabilirsiniz.

Malzemeler:

1 kg. patlıcan
1/2 kg. kıyma
1 soğan
2 kaşık zeytinyağı(tercihe bağlı)
3-4 sivri biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
süzme yoğurt
2-3 diş sarımsak
cherry domates
tuz, karabiber, pul biber

Patlıcanları közleyip, soyduktan sonra kararmaması için limonlu, unlu suda bekletin. Bir tavada zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanı sarartın, ince kıyılmış biberi (isterseniz biberi de közleyebilirsiniz) ve kıymayı ilave edin, kıyma suyunu çekince tuz, baharat ve salçayı ilave edip bir iki dakika daha pişirin. Bir fırın kabına, ince kıyılmış közlenmiş patlıcanları (suyu sıkılmış ve sarmısaklı yoğurtla karıştırılmış halde) yayın. Üzerine kıymalı karışımı ekleyin ve 5 dk. 200 derecede fırınlayın. Fırından çıkardıktan sonra cherry domates ve maydonozla süsleyebilirsiniz.

05 Mart 2006

yorum/comment linkini nasıl geri getirebilirim?

Arkadaşlar,

Günlerdir uğraşıyorum, bir türlü ilk mesaj dışında diğer mesajların altındaki "comments" linkini çıkartamıyorum. Burcunun dediği gibi "Settings"den "comments"e girip "show comments"i seçtim ama düzelmedi. Bana yardım edebilecek bir arkadaş arıyorum!!!
candan.buge@gmail.com adresine e-posta atabilirsiniz.